Mette Marit forteller

[Mette Marit]

Jeg forteller aller helst for voksne. Korte eller lange historier, fortellinger, myter og anekdoter. Noen underfundige, noen til latter og glede, noen til å gråte av, noen som sjarmerer, noen til å bli sinte av, mens noen fremskaffer medlidenhet og rettferdighetssans. En fortelling innebærer så mangt og har så mange lag og det fine er at du selv som lytter er med og skaper historien ved dine indre bilder.

Foruten fortellerstudiet, Muntlig fortelling 1 ved Høgskolen i Oslo 2006-2007, lærer jeg stadig nytt gjennom å praktisere. I tillegg holder jeg enkeltforelesninger i muntlig fortelling for klasser i førskolelærerstudiet ved Høgskolen i Vestfold.

Deltok på masterclass med forteller og skuespiller Vigga Bro, november 2007.

Arrangør og initiativtaker

I flere sammenhenger tar jeg også selv initiativ til forestillinger og har omfattende erfaring som leder og initiativtaker av ulike kulturarrangementet i Vestfold. Både gjennom Holmestrand Kulturfestival og Forskningsdagene ved Høgskolen i Vestfold (www.hive.no/forskningsdagene).

Olsok på Beitostølen var et initiativ jeg utviklet og gjennomførte i samarbeid med Beitostølen Resort og de øvrige medlemmene i Fortellercompagniet sommeren 2007. Et arrangement over to dager med to helaftens forestillinger, fortellerverksted og fortellinger for barn. Dette foregikk på ulike arenaer på Beitostølen. Olsok på Beitostølen gjentas i 2008. Se www.beitostolen.no.

Mette Marit Bie Sørum
Mobil: 9203 2453
E-post: mmbs@hive.no