Fortellercompagniet

[Gruppebilde]

Det finnes et utall fortellinger og enda flere måter å fortelle dem på. Fortellercompagniet er en stor gjeng fortellere, hver med vår egen måte å fortelle på. Det er mulig vi er landets mest sammensatte gruppe fortellere. Vi spenner over et bredt spekter yrkes, livs, og aldersmessig. Dette gir oss et unikt utangspunkt for å tolke og framføre historier. Det sies at det er fortellingen som velger fortelleren, og vi har alle vår egen fortellerstil og type fortellinger vi er glad i å fortelle, så når vi opptrer sammen er resultatet variert og uforutsigbart.

Vi kan fortelle på scene eller i klasserom, for store og for små. Vi kan holde kurs i fortellerteknikk for å hjelpe de som også ønsker å kunne fortelle en god historie eller to.

Fortellercompagniets historie

[Gruppebilde]

Fortellercompagniet ble dannet sommeren 2007, og består av tidligere studenter fra årskullet 2006/2007 i muntlig fortelling, ved Høgskolen i Oslo. Med Heidi Dahlsveen som hovedlærer har vi blitt trent av en av de mest erfrarne og kjente fortellere i Norge. Etter endt studium har Fortellercompagniets medlemmer deltatt ved en rekke arrangementer og begivenheter, inkludert fortellerforestillinger i Bokbyen Tvedestrand, på Valdres Folkemuseum, deltatt på Eventyrfestival og stått som arrangører for en mini-fortellerfestival på Beitostølen med familieprogram, fortellerkurs og to helaftens forestillinger.