Kristin Riiser Dankel

[Kristin Riiser Dankel]

freelance forteller med eventyr, myter, egenopplevde historier og småfortellinger fra hele verden på repertoaret. Forteller både for barn og voksne.

Fortelling

Når jeg forteller, søker jeg å skape et fortetta rom, der alt som gjelder er fortellingen og møtet mellom mennesker her og nå. Når munner henger åpne, øynene tindrer, øyeblikket står stille og fortellingen lever, da storkoser jeg meg.

"Fortellingen er ofte klokere enn fortelleren", og jeg liker godt små enkle fortellinger med dobbel bunn.

Jeg forteller om alt mellom himmel og jord - og litt til, og har en egen forkjærlighet for fortellinger om alt synlig og usynlig som rører seg i skogen en dunkelblå juninatt. Men jeg forteller også gjerne myter eller om oldemors første - og fatale - kyss... Jeg vokste opp i hus med min grandtante Signe som var en fabelaktig forteller. Noen av historiene jeg byr på, har jeg etter henne. Jeg er også utdanna danser i norsk og svensk folkedans og liker å utforske skjæringspunktet mellom musikk, fortelling og dans.

Med bakgrunn i min utdannelse i Norsk som Andrespråk bruker jeg fortelling som en metode til å utvilke muntlige ferdigheter hos elevene, og jeg jobber blant annet fast som forteller på en SFO.

Kurs

Like morsomt som å fortelle synes jeg det er å inspirere andre - både barn og voksne - til å fortelle sjøl. Jeg holder kortere inspirasjonskurs i fortelling samt lengre undervisningsbolker over tid, men kan også skreddersy opplegget etter behov.

Jeg har base i Oslo, men reiser gjerne! Ta kontakt om dere vil jeg skal fortelle eller holde kurs for dere. Av tidligere oppdragsgivere kan nevnes Barnas Konserthusfestival, Valdres Folkemuseum, Universitetet i Oslo, Bokbyen Tvedestrand, Eventyrfestivalen på Villa Fridheim, Den Norske Kirke, Ullevål SFO og diverse skoler og bibliotek.

Aktuelle forestillinger

Kontakt

Mobil: 97 06 44 30
Epost: kristindankel [snabela] hotmail.com